index.htm

 
Planul de Afaceri - un instrument indispensabil
 

"Daca nu stiti in ce directie va indreptati, veti ajunge probabil in alta parte" Dr. Laurence J. Peter

  • Inca de la infiintare Lucid Expert a creat un grup de experti care sa poata diagnostica, evalua, analiza si gasi solutiile potrivite pentru un mediu de afaceri de multe ori embrionar, imatur sau inconsecvent aplicarii modelelor traditionale. Asta datorita unor conditii obiective cum ar fi perioadele de tranzitii perpetue, transformarilor economice, lipsei de experienta manageriala si multe alte cauze indeobste cunoscute. Un plan de afaceri poate avea ca utilitate prezentarea firmei, a ideii, a proiectului sau al afacerii. Acesta poate fi realizat atat pentru afaceri existente (in vederea prezentarii catre posibili parteneri sau finantatori) cat si pentru afaceri ce urmeaza a fi lansate. Principalele aspecte care fac obiectul analizei unui plan de afaceri sunt: a. Viziune, strategie; b. Istoric, management, resurse umane, activitatea curentă; c. Analiza pieţei; d. Analiza costurilor de operare; e. Investiţii necesare ; f. Proiecţii financiare.
  • Planul de afaceri trebuie sa identifice raspunsul la intrebari simple dar fundamentale in existenta oricarei initiative: Cine esti ? Ce faci? De unde vii? Unde vrei sa ajungi? Calitatea planului de afaceri depinde de calitatea raspunsurilor date la aceste intrebari. Planul de afaceri are ca principal scop dupa analiza intrebarilor anterioare sa declare metodele si mijloacele prin care se poate atinge scopul propus.
  • Unde este nevoie de un plan de afaceri: Planul de afaceri initial (se realizeaza cu ocazia demararii unei noi afaceri) ; Planul de afaceri strategic (realizat pentru dezvoltarea afacerii existente si care cuprinde o perioada de pana la 3 ani); Planul de afaceri necesar obtinerii unui împrumut bancar sau unei finantari nerambursabile.
    Lucid Expert are la activ un mare numar de analize de tip Studiu de fezabilitate si Plan de afaceri. In continuare sunt prezentate cateva fragmente din acestea pentru dezvoltarea afacerii unor societati cum ar fi Lagan Mobilex Sadova, Alevia Falticeni, Ambra Denta Iasi, Pescoliv Falticeni sau pentru obtinerea unor finantari nerambursabile de la ADR Piatra Neamt, Regio, Ministerul educatiei si cercetarii, Ministerul Economiei, s.a

I Consultanta in accesarea fondurilor europene I Contabilitate I Audit Financiar I Expertiza Judiciara si Amiabila I Evaluare Intreprinderi si Proprietati Imobiliare I

Certificat ISO 9001/2001 - din anul 2006 / Membru CECCAR- din anul 2001 / Membru Camera Auditorilor din anul 2007

Membru Corporativ ANEVAR- din anul 2008